قله اورین کجاست؟
اورین (Avrin) با ارتفاع 3702 متر بلندترین قله استان آذربایجان غربی است که در شهرستان خوی واقع شده است. از هر چهار جهت می توان به این قله صعود کرد. در این راهنمای صعود به قله اورین، با مسیر شرقی آن که روستای حصار است آشنا می شویم. خوی از شهرهای آذربایجان غربی است (درست در گوش چپ گربه قرار دارد!). هنگامی که از جاده شمالی به آن نزدیک می شویم، قله های اورین بزرگ و کوچک از دور (تقریبا از فاصله 30 کیلومتری) دیده می شوند.
ارتفاع قله اورین | 3702 متر |
مسافت پیمایش قله اورین | رفت و برگشت از روستای حصار: 12 کیلومتر |
موقعیت جغرافیایی قله اورین | 38.554135, 44.573605 |
دسترسی به روستای حصار برای صعود به اورین
برای صعود به اورین از جبهه شرقی، پس از رسیدن به خوی باید به سمت روستای «پسک» و سپس «بدلان» برویم. جاده این دو روستا از کنار باغ های میوه با درختان انبوه می گذرد. تا بدلان جاده کفی و آسفالت است، اما پس از آن جاده کوهستانی و خاکی می شود. چنانچه این جاده را با خودرو شخصی طی می کنیم باید در شیب های تند و پیچ های خطرناک دقت بیشتری داشته باشیم. اگر هم بخواهیم می توانیم از خوی، پسک و بدلان با کرایه نیسان به حصار برویم. یک بار دیگر مسیر را مرور کنیم: شهرستان خوی، روستای پسک، روستای بدلان و در نهایت روستای حصار.
طول راه از خوی تا بدلان 29 کیلومتر و از بدلان تا حصار 11 کیلومتر است. در میانه راه بدلان به حصار به یک دوراهی می رسیم که راه سمت راست به روستای «کوچک» می رود (مسیر شمالی صعود به کوه اورین).
پس از رسیدن به حصار باید ابتدا مشخصات خود یا گروه را در پایگاه بسیج ثبت کنیم. پس از آن، مسئولان پایگاه یک کارت شناسایی از گروه می گیرند که هنگام بازگشت آن را پس می دهند.
دریافت مجوز صعود به اورین از هیئت کوهنوردی خوی (هزینه مربوط به بهار 1403)
اما…..پیش از رفتن به خوی و صعود لازم است از هیئت کوهنوردی خوی مجوز بگیریم. این مجوز که در آن نام سرپرست و تعداد اعضا گروه آمده به اطلاع پایگاه بسیج حصار می رسد و پایگاه براساس آن اجازه صعود می دهد. هزینه صدور مجوز برای گروه (بدون در نظر گرفتن تعداد نفرات) در تاریخی که این مطلب نوشته می شود (خرداد 1403) 150000 تومان است. چنانچه گروه بخواهد از امکانات پناهگاه هم استفاده کند باید به ازای هر نفر 100000 تومان هم به هیئت کوهنوردی خوی بپردازد.
مسئول هیئت کوهنوردی خوی در تاریخ یاد شده آقای زینالی است با شماره تلفن همراه 09144871193 . هنگام تماس، ایشان راهنمایی های لازم را ارائه می دهند
پناهگاه قله اورین
پناهگاه کوهنوردی اورین در فاصله تقریبا 600 متری از روستا قرار دارد. این پناهگاه جای زیاد (به گفته مسئولان نزدیک به 70 نفر می توانند در آن اقامت کنند) و امکانات محدودی دارد. مسئول پناهگاه آقای رضازاده (09148708128) است که بسیار خوش برخورد و مهربانند (کسانی که برای نخستین بار به این منطقه و قله می روند می توانند از راهنمایی های ایشان استفاده کنند). چنانچه پناهگاه پر باشد، شب را می توان در خانه های روستا گذراند و یا در حیاط پناهگاه چادر زد.
صعود به قله های غرب ایران: راهنمای صعود به قله کمال
مسیر صعود به قله اورین
اکنون پس از یک شب استراحت در پناهگاه و بهره بردن از آب گوارا و هوای پاک منطقه می خواهیم راه صعود را در پیش بگیریم. از آب گوارا یاد کردیم. هر چند از پناهگاه تا آبگیر دو سه چشمه هست اما بهتر است از پناهگاه آب کافی همراه ببریم.
از کنار پناهگاه جاده ای ما را به سوی قله می برد در فاصله ای نه چندان دور از پای کار به دوراهی می رسیم که باید راه سمت چپ را ادامه دهیم (اینجا راه راست ما را به بیراهه می برد!). پس از مدتی پیمایش جاده تمام شده و پاکوب شروع می شود. این پاکوب تا دریاچه اورین (آبگیر) ادامه دارد. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنیم ناپدید شدن پاکوب در بخش هایی از مسیر است، اما جای نگرانی نیست زیرا کوهنوردان مهربان با سنگ چین هایی کوچک راه را نشانه گذاری کرده اند. دلیل ناپدید شدن پاکوب، نوع پوشش گیاهی و خاک منطقه است.
کوه اورین خوی که از ابتدای راه در دور دست دیده می شد و سپس پشت تپه ها ناپدید شده بود از کنار آبگیر دوباره دیده می شود. از دریاچه به بعد هم پاکوب بسیار مشخصی ما را به سوی قله می برد. هنگامی که از آبگیر بالاتر می رویم می توانیم آبگیرهای کوچک دیگر و محل استقرار عشایر را هم ببنیم.
در شیب پایانی پیش از قله نزدیک به پنجاه متر از مسیر صخره ای است، البته با پاکوبی مشخص. به هر حال خوب است در این قسمت دقت بیشتری داشته باشیم. پس از عبور از این قسمت دوباره مسیر، خاکی نرم و پاکوبی مشخص دارد.
اکنون روی چکاد کوه اورین هستیم. چشم اندازی بسیار زیبا از روستاها و کوه های اطراف. اگر هوا ابری و مه آلود نباشد حتی می توانیم در شمال قله آرارات را هم ببینیم.
2 پاسخ
عالی
متشکرم
ممنون از همراهی شما