اخبار کوهپیما

راهنمای صعود به قله کهار

کهار (بومیان دو طرف این قله به آن کاهار می گویند) با ارتفاع 4050 متر معروفترین و پر رفت و آمدترین قله از آب پخشان (خط الراس) جنوبی رشته کوه البرز در استان البرز است (این آب پخشان از قله کرچان در جاده چالوس آغاز و تا پیغمبرکوه آبیک ادامه دارد). این قله در شمال روستای کلوان از بخش آسارا در جاده چالوس و جنوب روستا گته ده طالقان قرار دارد. صعود به قله کهار از هر دو روستا انجام می شود. ناگفته نماند که با پیمودن آب پخشان از شرق و غرب هم می توان به کهار صعود کرد.

راهنمای صعود به قله کهار
ارتفاع قله کهار4050 متر
مسافت رفت و برگشت از روستای کلوان16 کیلومتر
مسافت رفت و برگشت از روستای گته ده18 کیلومتر
موقعیت جغرافیایی قله کهار34.763575, 48.402316

1. صعود از جبهه شمالی (روستای گته ده طالقان)

گته ده در فاصله 33 کیلومتری شهر طالقان(شهرک پیشین) واقع است. پس از عبور از شهر طالقان و روستاهای اوانک و منگلان به جوستان می رسیم. با رد شدن از پل آهنی دوم،  در کنار آرامستان روستا به یک دوراهی می رسیم، باید جاده سمت راست را ادامه دهیم. از این دوراهی تا مقصد 21 کیلومتر راه در پیش داریم.

پس از رسیدن به گته ده می بایست از روی پل رودخانه رد شده و خودرو خود را در کنار ساختمان دهیاری پارک کنیم. اینجا پای کار(آغاز کوهپیمایی) صعود به کهار است. در دو طرف ساختمان دهیاری دو جاده خاکی دیده می شود. از هر دو راه می توان به کهار رسید، در اینجا ما با مسیر سمت چپ آشنا می شویم.

ابتدای میسر جاده ای خاکی است که در کنار رودخانه به سمت جنوب می رود. پس از طی کردن مسافت کوتاهی جاده تمام می شود و پاکوبی مشخص ما را از روستا بیرون می برد. بعد از آخرین خانه به سربالایی می رسیم که چندان طولانی نیست. پس از آن دشت بزرگ پلکانی با شیبی ملایم را در پیش رو می بینیم. از اینجا با توجه به انبوه بودن گیاهان در بیشتر فصل ها شاید نتوانیم پاکوب را ببینیم، اما با هدف گرفتن دکل برقی که در بالا و سمت چپ دیده می شود و در تاریخی که این راهنما نوشته می شود ( تیرماه 1403) یکی از گوشهایش افتاده است و حرکت به سوی آن می توانیم راه را ادامه دهیم. کمی بالاتر آبشخوری برای گوسفندان درست کرده اند که از آب لوله آن می توان نوشید و بطری ها را پر کرد.

از کنار دکل و از جاده خاکی باید به سمت چپ برویم. در جایی که جاده به سوی دیگر دره می پیچد ما راه خود را جدا کرده و از تپه های خاکی و نرم بالا می رویم. از اینجا به بعد مسیر بدون پاکوب است، اما جای نگرانی نیست، چون کمی که بالاتر برویم قلعه دختر(دختر قلعه) نمایان می شود که نشانه خوبی است که راه را درست آمده ایم.

با رسیدن به قلعه دختر کاهار روبرویمان است و در سمت راستش میشینه نو. بین کهار و قلعه دختر یورتی (گوسفندسرا) است که در کنار چشمه برپا شده است.

برای رفتن به قله هم می توان از گوسفندسرا رفت و هم از گردنه «سیرابشم». مسیر گوسفندسرا همان است که می بینیم. از کنار قلعه ارتفاع کم می کنیم و پس از رد شدن از یورت (گوسفندسرا) به سوی قله می رویم.

چنانچه بخواهیم از گردنه به قله برویم می بایست از سمت چپ قله که پاکوبی مشخص دارد راه را ادامه داده و با تراورس به گردنه برسیم. از روی گردنه می توانیم روستای کلهای آسارا را ببینیم.

از گردنه هم یال قله (در سمت راست) را در پیش می گیریم تا به مقصد برسیم.

در پایان این بخش دوباره یادآوری می کنیم که در  بعضی از بخش های این مسیر پاکوب مشخصی دیده نمی شود و باید با نشانه ها و آشنایی قبلی به سوی کهار رفت.

2. صعود از جبهه جنوبی (روستای کلوان جاده چالوس)

برای رسیدن به کلوان می بایست از پل خواب جاده چالوس وارد جاده فرعی اویزر و آیگان و کلوان شد. از دوراهی تا پارکینگ نزدیک به 9 کیلومتر است. پس از رسیدن به کلوان از روی پلی که در کنارش دکه نگهبانی است رد می شویم  و پس از 500 متر به محل پارک خودرو می رسیم.

آغاز پیمایش جاده ای خاکی است. بعد از طی نزدیک به 350 متر آن به پاکوبی سربالایی می رسیم که در سمت راست دیده می شود. با طی کردن این سربالایی به گردنه ای می رسیم که ویلایی آنجا ساخته اند. سوی دیگر گردنه روستا کلهاست. در اینجا باید از کنار دیوار ویلا به سمت چپ برویم. پاکوب قله کهار در تمام راه کاملا مشخص است.

صعود به کهار از کلوان

کمی بالاتر شاخه ای از لوله آب روستا جدا کرده اند که در کنارش هم جای خوبی برای کمی استراحت است و هم می توان بطری ها را پر کرد. از اینجا تا جان پناه نزدیک به 3 کیلومتر راه در پیش داریم. در کنار جان پناه هم چشمه ای هست که گاهی در تابستان خشک می شود. پس بهتر است آب کافی همراهمان باشد. از جان پناه تا قله هم 4 کیلومتر پاکوب مشخص در پیش است.

نکته مهم: از جان پناه به بعد دو مسیر تابستانی و زمستانی را می توانیم بپیماییم. مسیر زمستانی، یالی است که از جان پناه آغاز و تا قله ادمه دارد. اما برای پیمودن مسیر تابستانی می بایست کم بالاتر از جان پناه تراورسی را که در سمت چپ یال است در پیش بگیریم. این راه هم کمی بالاتر با مسیر زمستانی یکی می شود.

گزارش برنامه صعود به قله کهار

اکنون روی قله هستیم. در سمت راست و در دور دست ( البته اگر هوا آلوده و ابری و مه آلود نباشد) قله آزادکوه دیده می شود، همچنین قله های ونتار و هفت خان و بخش شرقی آب پخشان کهار. در شمال هم علم کوه و آب پخشان لشگرک ( خرس چر، سیالیز، زرین کوه و…) و در سمت چپ (غرب)  قله های میشینه نو و ناز و در جنوب هم کوه های جاده چالوس.

مسافت رفت و برگشت قله کاهار تقریبا 16 کیلومتر است. برای بازگشت، بعضی از کوهنوردان پس از کهار به سوی قله ناز که نزدیک به 100 متر بلندتر است می روند و از یال سیادر به روستای کلوان باز می گردند. در واقع هنگام صعود می توانیم مسیر صعود به قله ناز را هم ببینیم و برای هفته ای دیگر برنامه ریزی کنیم. مدت زمان صعود به قله کهار، همچون دیگر قله ها، بسته به تعداد نفرات گروه، سطح آمادگی آن ها، وضعیت آب و هوا و دیگر موارد تاثیر گذار متفاوت است.

به امید صعودی موفق برای شما.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *