ژاپنی ها دو مسیر جدید برای قله های پاندرا (Pandra) و فوله سوبی (Pholesobi) گشودند.
قله پاندرا
آکی هیرو اوشی (Akihiro Oishi)، هیروکی سوزوکی (Hiroki Suzuki) و سوگورو تاکایاناگی (Suguru Takayanagi) کوهنوردان ژاپنی، دومین صعود از جبهه شمال شرقی قله ۶۶۷۳ متری پاندرا (Pandra) نزدیک کانچنجونگا (Kangchenjunga) را انجام دادند.
پاندرا (Pandra) قله کمتر شناخته شده است که در اومی کانگری هیمال (Ohmi Kangri Himal) شمال غربی لوناک (Lhonak) قرار دارد. این قله نخستین بار در سال 2002 برای کوهنوردان باز شد و آلن کریستنسن، بو بلودرد کریستنسن و جان ماتورن از دانمارک در اکتبر همان سال از مسیر جنوب شرقی/یال جنوبی برای اولین به آن صعود کردند.
در پاییز 2015، کی تانگوچی و جونجی وادا از ژاپن تلاش کردند تا از شمال شرقی به پاندرا صعود کنند. آنها در ارتفاع 6600 متری به دلیل خستگی از ادامه صعود دست کشیدند. دو سال بعد، در 18 اکتبر 2017، پیر ژولین لابر، ماتیه موریس، پل دتری و بنژامین ودیرین از فرانسه با موفقیت از شمال شرقی به قله رسیدند.
کوهنوردان ژاپنی که مسیری متفاوت از فرانسویان را پیمودند، ارتفاع پاندرا را ۶۸۵۰ متر اعلام کردهاند، همانطور که کوهنوردان قبلی در گزارشهای خود به مجله آمریکایی آلپاین ژورنال ذکر کردهاند. با این حال، پایگاه داده هیمالیا ارتفاع آن را ۶۶۷۰ متر و ers.com8000 آن را ۶۶۷۳ متر ثبت کردهاند.
پیشنهاد کوهپیما: قله 700 متری گانگاپورنا
قله فوله سوبی (Pholesobi)
هیدسکه تانهایشی (Hidesuke Taneishi) و دایکی یاماموتو (Daiki Yamamoto) دیگر کوهنوردان ژاپنی نیز اولین صعود به قله ۶۶۵۲ متری فوله سوبی (Pholesobi) را ثبت کردند. آنها مسیر مستقیم دیوار شمالی 1400 متری را صعود کردند. این دو کوهنورد نخستین بار یک سال پیش تلاش کردند از آن دیوار صعود کنند، اما به دلیل مشکلات بدنی مجبور به بازگشت شدند. آنها در دومین تلاش خود موفق شدند و این قله را به سبک کوهنوردی اکتشافی ژاپن صعود کردند.