در رویارویی با جانوان وحشی چه کنیم؟

همان­ طور که شکل و رفتار جانوران با هم تفاوت دارد، شیوه مقابله و برخورد با آن­ ها هم متفاوت است، اما بعضی از رفتارها و کارها هست که قواعدی کلی برای زمان رویارویی با جانوران وحشی هستند. رعایت این نکته ها می ­تواند به ایمنی ما و آن­ ها در صورت مواجهه کمک کند.

درحالی­که هنگام پیاده ­روی و کوهنوردی انتظار دیدن چشم اندازهای زیبا را داریم، برخوردهای پیش­ بینی نشده با حیوانات وحشی می­ تواند برای هر دو گروه (ما و آن ها) خطرناک و آزاردهنده باشد. دانستن نکات مهم ایمنی حیات وحش (کارهایی که باید در صورت برخورد با جانوران وحشی انجام دهیم)، به ما و حیوانات کمک می ­کند تا در امنیت باشیم. در اینجا چند نکته ایمنی برای جلوگیری از مواجهه با حیوانات وحشی و همچنین کارهایی که در صورت برخورد با آنها باید انجام دهیم، یادآوری می ­شود.

رویارویی با جانوران وحشی

مهم ترین توصیه ها هنگام روبرو شدن با جانوران وحشی در طبیعت

1. آرامش خود را حفظ کنیم و فرار نکنیم.

در هنگام رویارویی با جانوران وحشی، حرکات غیرمنتظره می ­تواند حیوانات را بترساند و باعث شود احساس خطر کنند، در نتیجه احتمال حمله  آن­ ها را افزایش دهد.

2. فاصله خود را حفظ کنیم.

بیشتر حیوانات وحشی حمله نمی ­کنند، مگر اینکه تحریک یا تهدید شوند. از نزدیک شدن یا نوازش آن­ ها خودداری کنیم و فضای کافی برای او در نظر بگیریم تا از حمله یا رفتار پرخاشگرانه­ اش جلوگیری شود.

3. هرگز به حیوانات وحشی غذا ندهیم و تمام زباله ­های خود را به شکل مطمئن نگهداریم.

غذادادن به حیوانات وحشی رفتار طبیعی آنها را تغییر می ­دهد و باعث می ­شود از انسان­ ها نترسند یا پرخاشگر شوند، که هر دو این ها روند زندگی آن ­ها را به هم می ­زند. نگهداری و دفع نامناسب باقی مانده غذا هم جانوران وحشی را به محل اردو یا استراحت ما می کشاند.

4. درباره حیواناتی که در منطقه زندگی می ­کنند، و همچنین قوانین و محدودیت ­های محلی اطلاعات کسب کنیم.

هر منطقه مجموعه حیوانات خاص خود را دارد. برای برخورد و با آن ­ها آماده باشیم.

حفظ آگاهی و هوشیاری پیش از مواجهه با حیوانات وحشی

1. به اطراف خود و نشانه ­های حیوانات توجه کنیم.

به دنبال ردپای حیوانات، سرگین و اثر چنگال یا شاخشان بر روی درختان باشیم، زیرا می­ تواند نشان دهنده حضور جانور باشد. بهتر است هنگام کوهنوردی از هدفون استفاده نکنیم، زیرا مانع از شنیدن صدای اطراف می­ شود.

2. جانوران را غافلگیر نکینم.

غافلگیر کردن یک حیوان احتمال احساس خطر کردن آن را افزایش می ­دهد. اگر در منطقه ­ای که خرس یا سایر جانوران بالقوه خطرناک در آن زندگی می کنند در حال کوهنوردی هستیم، برای هشدار دادن به آنها شاید بد نباشد کمی سر و صدا کنیم (به اندازه ای که خود آن باعث تحریک جانوران نشود).

3. در صورت امکان به صورت گروهی کوهنوردی کنیم.

کوهنوردی با دیگران به دلایل زیادی از جمله محافظت از خود در برابر حیات­ وحش ایده خوبی است.

4. در شب و همچنین در هنگام طلوع و غروب آفتاب کوهنوردی نکنیم.

بسیاری از جانوران در این ساعات از شبانه ­روز بیشترین فعالیت را دارند، از جمله خرس­ ها، شیرهای کوهی و گروه ­هایی از گوزن­ ها. کوهنوردی در طول روز که حیوانات کمتر فعال هستند، احتمال رویارویی ناخواسته ما را کاهش می ­دهد.

همیشه باید به یاد داشته باشیم که ما وارد محیط زندگی آن ها شده ایم، پس با احترام با آن ها رفتار کنیم.

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *