راهنمای صعود به قله فراخ نو

این قله با ارتفاع تقریبی 3750 متر در آب پخشان (خط الراس) کهار قرار دارد. مسیر صعود به فراخ نو، به ویژه در فصل بهار بسیار زیبا و دیدنی است. آغاز راه (پای کار) صعود، روستای سنج از بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ است. در ادامه راهنمای صعود به قله فراخ نو را آماده کرده ایم تا علاقه مندان از مسیرهای صعود آگاه شوند.

راهنمای صعود به قله فراخنو
ارتفاع قله فراخ نو3720 متر
مسافت پیمایش قله فراخ نورفت و برگشت از روستای سنج: 22 کیلومتر
موقعیت جغرافیایی قله فراخ نو36.099639, 51.010212

مسیر دسترسی به روستای سنج برای صعود به فراخنو

برای رفتن به این روستا دو مسیر وجود دارد:

  1. بزرگراه کرج – هشتگرد، خروجی کردان، کردان، جاده برغان، دو راهی سنج و سرهه، سنج (از دو راهی کردان تا سنج 26 کیلومتر است).
  2. کرج، باغستان، جاده آتشگاه، دو راهی برغان، برغان، دو راهی سنج و سرهه، سنج (از دو راهی آتشگاه تا سنج 25 کیلومتر است).

(در ورودی روستا در کنار جاده جا برای پارک خودرو هست.)

مسیر صعود به فراخ نو

راه قله همان ورودی اصلی روستاست، که در کنار رود به سمت شمال می رود. راه پاکوب مشخصی است که در کنار رود به سوی دشت توکین (توکینی لات) می رود. در مسیر چند آبشار زیبا دیده می شود که از جذابیت های البرز جنوبی است. تا پیش از رسیدن به آبشار اول باید دو بار از رودخانه رد بشویم، که با توجه به میزان آب معمولا می توان از روی سنگ ها پرید.

پس از خروج از روستا با طی کردن 5 کیلومتر به دشت توکین می رسیم. در بیشتر ماه های سال چادر چوپانان در این محل برپاست. چنانچه آب کافی همراهمان نباشد می توانیم از چشمه های این دشت بطری هایمان را پر کنیم.

اگر بخواهیم ادامه مسیرمان پاکوبی مشخص داشته باشد باید راه گوسفندسرای آهنگریورت (مسیر دره) را ادامه دهیم، اگر هم بخواهیم مسیری چالشی و دست به سنگ داشته باشیم می توانیم یالی که به سوی قله اشکدر می رود را انتخاب کنیم.

خط الراس قله فراخنو
خط الراس قله فراخنو از اشکدر

1. مسیر اشکدر

نزدیکی های پایان دره درست روبرویمان یالی است که در بالای آن صخره ها دیده می شوند. این مسیر با آنکه پاکوبی ندارد، اما بسیاری از آن می روند. در میانه این راه نزدیک به 1000 متر صخره ای است و در بخشی از آن هم باید دست به سنگ شویم. پس از عبور از صخره ها دوباره راه خاکی است. با رسیدن به یال اصلی روی قله اشکدر شمالی( 3300 متر) هستیم. از اینجا به بعد با ادامه دادن یال اصلی به سوی فراخ نو می رویم.

2. مسیر آهنگریورت

این راه تا قله پاکوبی مشخص دارد. از دشت توکین با ادامه دادن راه از کنار رودخانه به چشمه ای با آبی گوارا می رسیم و سپس به گوسفندسرایی که محلی ها با آن آهنگریورت می گویند. از دشت تا گوسفندسرا نزدیک به 1.5 کیلومتر است. از اینجا به بعد شیب مسیر تا یال اصلی کمی تند می شود. از روی یال تا قله هم راه با مسیری که پیشتر گفته شد، یکی است.

گزارش برنامه قله فراخنو
دشت توکین

چشم انداز قله فراخنو

اکنون روی قله هستیم. آن سوی قله دره بایزرود طالقان و روستاهای خچیره، گته ده و دهدر و آسکان و… قرار دارد. و قله های زرین کوه، خرس چر، لشگرک، علم کوه و… در دور دست دیده می شوند. همان طور که به سوی شمال ایستاده ایم، در سمت راستمان قله ناز و در سمت چپ، سنگ بنک (sang-e benak) دیده می شوند. چنانچه زمان داشته باشیم می توانیم به قله ناز که بلندترین کوه آب پخشان ( خط الراس) کهار است نیز صعود کنیم. نا گفته نماند که بعضی از کوهنوردان با صعود به قله فراخ نو و ادامه دادن مسیر تا قله کهار  و سپس فرود از روستای کلوان صعودی 1.5 تا دو روزه را برنامه ریزی می کنند.

برای بازگشت همه کوهنوردان اتفاق نظر دارند! و از مسیر گوسفندسرا برمی گردند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *