راهنمای صعود به قله زرین کوه طالقان

زرین کوه با ارتفاع 4202 متر از قله های آبپخشان لشگرک است که مرز طبیعی طالقان و کلاردشت محسوب می شود. صعود به این قله از دو جبهه شمالی (روستاهای الیت و دلیرِ کلاردشت) و جبهه جنوبی (روستای ناریانِ طالقان) انجام می شود. این مقاله راهنمای صعود به زرین کوه از مسیر جنوبی است.

زرین کوه
ارتفاع قله زرین کوه4202 متر
مسافت پیمایش قله زرین کوهرفت و برگشت از روستای ناریان: 22 کیلومتر
موقعیت جغرافیایی قله زرین کوه36.278557802761114, 51.06018294149544
ارتفاع مبدا مسیر زرین کوه ( روستای ناریان): 2300 متر

نقطه آغاز پیمایش زرین کوه : روستای ناریان

روستای ناریان در 29 کیلومتری شهرستان طالقان واقع است. برای رسیدن به آن جا، پس از گذشتن از روستاهای منگلان، جوستان و مهران هنگامی که به دیزان رسیدیم، با عبور از پل ابتدای روستا جاده را ادامه داده و با رد شدن از کنار ساختمان شورای روستا به سمت ناریان می رویم.

مسیر صعود زرین کوه

بعد از پارک خودرو در روستا، در کنار رود، راه سمت چپ رودخانه را در پیش می گیریم. پس از گذشتن از کوچه های روستا به باغ ها به مزرعه ها می رسیم. مسیر و پاکوب در همه مسیر کاملا مشخص است. پس از کمی پیمایش به یک جاده خاکی می رسیم که به تازگی (در سال 1403) و برای انتقال آب چشمه بیرون روستا به منبع آب احداث شده است. جاده را تا آخر ادامه می دهیم. اکنون کنار رود هستیم. به راه خود ادامه می دهیم. تا به جایی می رسیم که بستر رود گسترده می شود و شاخه ای فرعی ( از سمت راست) به رود می پیوندد. 

گزارش برنامه زرین کوه

پس از جدا شدن از رود و طی کردن یک سربالایی کوتاه و گذشتن از دشتی زیبا و یک تراورس نه چندان کوتاه (طول همه این بخش از مسیر 4 کیلومتر است) به چاشت خوران می رسیم.

چاشت خوران چشمه ای گوارا در کنار چند درخت با سایه آرامش بخش است که محل مناسبی برای استراحت و پر کردن بطری ها و کمل بک و تجدید قواست.

نکته مهم در صعود به زرین کوه

باید توجه داشته باشیم که پس از چاشت خوران تا گوسفندسرای پیش از ماسه چال که نزدیک به 500 متر پایین تر از پاکوب است، چشمه دیگری نیست.

اما…شیب راه از این جا تندتر می شود. می توان گفت ایستگاه بعدی « ماسه چال» است در فاصله 3 کیلومتری از چاشت خوران. گودالی عمیق و پهن که دلایل مختلفی برای پیدایی آن گفته اند، برخورد شسته شدن گچ موجود در خاک و تاحدی هم برخورد شهاب سنگ شاید منطقی ترینشان باشد. اما پیش از رسیدن به این نقطه، هنگامی که بر روی یال هستیم در سمت چپ مان گوسفند سرایی را می بینیم که در بیشتر ماه های سال فعال است. این جا به چند دلیل مکان خوبی است: می توان آب تهیه کرد، اگر برنامه دو روزه داریم می توانیم شب را در نزدیکی چوپانان اطراق کنیم و شاید از همه مهمتر، از لبنیات اصل طالقان لذت ببریم!!

ماسه چال

حالا که کمی استراحت کرده ایم و یا شب خوبی را گذرانده ایم، می خواهیم صعودمان را ادامه دهیم. از کنار گودال ماسه چال (بهتر است از سمت چپش برویم) راه را ادامه می دهیم تا…..به قسمت صخره ای مسیر برسیم. در این جا بعضی از دوستان راه را گم کرده و خود را به درد سر می اندازند. پاکوب درسمت چپ صخره است (گویا زرین کوه تمایلات سوسیالیستی دارد که در همه طول میسر علاقه مندانش را به چپ متمایل می کند). بگذریم…در هر صورت پاکوب را به راحتی می توان دید.

پس از طی 1 کیلومتر و عبور از قله ای فرعی، زرین کوه دوباره نمایان می شود. در کنار این قله فرعی تراورسی ما را به شیب پایانی مسیر می رساند.

راهنمای صعود زرین کوه

اکنون زرین کوه ما را در آغوش گرفته است. در شمال روستاهای کلاردشت دیده می شوند (اگر هوا ابری نباشد). در سمت راست (شرق) قله های آبند و کندوان تا…آزادکوه و…و در سمت چپ (غرب) قله های ورزاکول وسیالیز، خرس چر و… در جنوب هم آبپخشان کاهار و در نمای 360 درجه، دیگر کوه های طالقان و البته شاه البرز استوار.

امیدواریم صعود و تجربه خوبی در پیش رو داشته باشید.

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *